Lucky Rose е продукт на дългогодишната ни работа със световни марки, които ползват розовото и други етерични масла от дестилерията на СД "Възход - Арньо - Апостолова". С марката Lucky Rose затваряме цикъла на производство - от нашите градини в Добруджа, през дестилерията и производството до вас - ценителите на качествените продукти.
Фирмата ни е с с над тридесет години опит, двадесет от които специализираме в земеделие. Създадохме първата розова градина в Добруджа от която се получава едно от най-качествините български розови масла. В същото време вече традиционните за Добруджа лавандула и маточина са незименна част от нашето портфолио. Обработваме над 8000 декара земя с различни култури, което ни позволява да предлагаме богато портфолио от собсвени етерични и базови масла.
Вярваме в успеха на качествените продукти и задоволството на нашите клиенти, заради което продължаваме да добавяме нови етерични масла към вече наличните, постоянно обогатявайки нашите полета с нови билки, цветя и други култури. Експеремтираме и с по-специфични масла като такова от тетра (смрадлика). Част от продуктите ни се произвеждат от нашите партньори с изцяло наши етерични масла - серия парфюми от фабрика с традиции в Грас, Франция, луксозни сапуни от база козе мляко и етерични масла.
___________________
СД " ВАЗХОД - АРНЬО АПОСТОЛОВ И ЛАЗАРОВ " БГ
ДЕСТИЛЕРИЯ - СЛАВЕЕВО
Родината на маслодайната роза (Gallicanae) е Югозападна Азия, където първоначално се е отглеждала предимно като декоративно растение. Съществуват много легенди и спорове кога точно е започнало производството на розова вода и масло чрез преваряване на розов цвят.
В началото на XIX век се заражда и развива търговията с българско розово масло и износът за Одрин, Цариград и европейските държави. От самото си начало тя е била изцяло с експортен характер. През годините българското розово масло печели множество медали и отличия от световни изложения и панаири. Българските производители и търговци на розово масло печелят редица отличия в Париж, Лиеж, Лондон, Милано, Филаделфия и др.
За производството на 1 кг розово масло са необходими средно 3000–6000 кг. розов цвят в зависимост от качеството на реколтата. През 19 век маслодайната роза била основен поминък на южна България но, но с промяната на климата и развитието на модерното селското стопанство започва да се отглежда и в северна България.
Пионер в това начинание е и нашата фирма
СД " ВЪЗХОД - АРНЬО АПОСТОЛОВА " БГ - Дестилерия с. Славеево обл. Добрич
Традиционно фирмата се занимава със земеделие от 1999 г. Развива модерно Европейско земеделие с насаждения от пшеница, царевица, слънчоглед, нахуд и се насочва в отглеждането и на етерично маслени култури - лавандула 150 дек., а преди две години създава и първите 300дек. маслодайна роза в северна България.
Паралелно с насажденията се изгражда и Дестилерия за преработка на етерично маслените суровини. Към нея има и лаборатория за анализ на суровините - лавандулови съцветия и розов цвят, както и всички тревни и цветни суровини.
Дестилерията за преработка на етерично маслени суровини работи по утвърдени съвременни технологии. Технологичните режими са автоматизирани ,оптимални и произведените етерични масла отговарят на българските, европейски и световни стандарти. Технологичния процес при преработката на розов цвят е водно парна дестилация а при лавандуловите съцветия е парна дестилация.
Физикохимичния състав на розовото масло е:
Показатели |
Характеристика и норми |
1.Външен вид |
Масловидна прозрачна течност /хетерогенна маса при температура по-ниска от 230 С/ |
2. Цвят |
Жълт |
3 .Мирис |
Характерен розов |
4. Относителна плътност, d 3030 |
От 0,864 0 до 0,861 0 |
5. Коефициент на пречупване, n25D |
От 1,453 0 до 1,464 0 |
6. Ъгъл на въртене на равнината на поляризация и25D |
От минус 2 до минус 5 |
7. Точно на замръзване, С0 |
От 17 до 22 |
8. Киселинно число, mg KOH /g не повече от |
4,0 |
9. Естерно число, mgKOH/g |
От 7.0 до 17,5 |
10. Естерно число след ацетилиране, M mgKOH/g
|
От 202,5 / съответстващо на 64%свободни алкохоли като цитронелол / до 245,9 /съответстващо на 80%свободни алкохоли като цитронелол / |
Утвърден на 1996-04-30 |
Влиза в сила от 1997-03-01 |
Показатели |
Характеристика и норми |
11. Съдържание на характерни съставки,% - цитронелол - нерол - гераниол - фенилетилов алкохол, не повече от - нормални парафинови въглеводороди /С17,С19,С20,С21иС23/ 12. Пламна температура С0 |
От 20 до 37 От 6 до 12 От 14 до 27 3.0
От 18 до 25 51 |
Показателят се дава за информация във връзка със съхраняването и транспортирането на продукти и се определя съгласно БДС 13409-83 |
Физикохимичния състав на лавандуловото етерично масло е:
Indexes accoding to Lavender oil
standart BDS ISO 3515:2004г., в %
Typikal ingeridient |
Еuro. Pharmakopea, % |
Lavender oil BDS ISO 3515:2004г., в % |
|
|
Gascromatographic profile, % |
|
|
1. |
linalol |
20 - 45 |
22 - 34 |
2. |
Linali acetate |
25 - 47 |
30 - 42 |
3. |
1.8 Cineole |
|
Max 2.0 |
4. |
camphor |
|
Max 0.60 |
5. |
3-octanon |
|
0.20-1.60 |
6. |
cis - β- ocimen |
|
3.0 - 9.0 |
7. |
Trans - β - ocimen |
|
2.0 - 5.0 |
8. |
lavandulol |
|
Min 0.30 |
9. |
Terpinen 4-ol |
|
2.0 - 5.0 |
10. |
α - terpineol |
|
0.80 - 2.0 |
11. |
Lavandulyl acetate |
|
2.0 -5.0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PHYSIKO-CHEMIKAL PROPERTIES, % |
|
|
1. |
Apperance |
|
Clear liquid |
2. |
Colour |
|
Colourless of pale yello |
3. |
Odour |
|
Specific |
4. |
Specific density d 20/20 |
|
0.879 -0.888 |
5. |
Angel of rotation of tha plane of polarization, 0 |
|
From 10.000 to - 6.500 |
6. |
Refraction index |
|
1.459 - 1.463 |
7. |
Acid number, mg KOH /g |
|
Max 1.00 |
8. |
Ester number,mg KOH /g |
|
110.00 - 150.00 |
9. |
Solodility in ethanol , 75 % |
|
1 : 3 |
|
|
|
|
България е лидер в производството на етерични масла с високо качество. Използването им в медицината, парфюмерията ,козметиката , хранителната промишленост и индустрията ни дава основание за партньорства със световни фирми от този бранш- Франция, Германия, Англия, Щатите, Япония и Китай. Розовото масло произведено в България е един от най известните, качествените и предпочитани продукти в цял свят.
Нашата фирма се стреми да задоволи изискванията на световния пазар. Полага усилия в развитието на ново модерно земеделие и на нови технологии с автоматизиране на системите на управления на процесите в производството.