Розобер в градините на Lucky Rose в Добруджа

Розобер в градините на Lucky Rose в Добруджа

21 юни 2020
  • Сподели:

Доскоро Добруджа бе популярна с фотосесиите в житни полета, слънчогледови ниви, а през последните години и с лавандуловите фотосесии, които успяха да попаднат и в хитови продукции на Боливуд. За първи път тази година в Добруджа бе пресъздаден обичаят по прибиране на най-българския продукт – българката роза зо розовото масло. 

 

Случи се в полето от китни рози край село Славеево. Във фотосесията, заснета от Photo Studio Effect, се включиха красивите добруджанки от танцов клуб „Пъстър хоровод“ в Добрич. Фотографът Лилия Николова успя да запечата красивите добруджанки в полето от рози и да превърне всичко това в приказна феерия.

 

„Това е първата година за насажденията ни и като за начало сме доволни, имаше доста цвят. Пикът ни беше около 2-3 дни, в розовите полета работиха около 100 човека. Това е изключително трудна за прибиране култура – работи се сутрин от 5 часа и всичко се бере на ръка, защото още няма измислен комбайн за рози. И изваряването е трудно. Аз съм стояла до 3 часа през нощта, за да може да се извари маслото“, разказва управителят на компанията Венцислава Апостолова.

 

В момента продуктите на СД "Възход Арньо Апостолава" от розово и други етерични масла могат да бъдат намерени под марката Lucky Rose в България.